Wat is een Pocketbrush?

Geplaatst door Pim M. op

Pocket Brush

De pocketbrush is geen tandenborstel voor op reis, maar een soort stift, of moet ik zeggen penseel? Onlangs mocht ik voor het eerst een pocketbrush van Pentelarts proberen. Ben je benieuwd wat een pocketbrush kan, lees dan verder.

Pocket brush zonder instructies

Hoewel ik het idee van een soort penseel met vulling wel snap, leek me het resultaat niet erg mooi. Bij het uitpakken had ik zo mijn vraagtekens. Op de verpakking geen enkele uitleg. Misschien dat wij hier verwend zijn met allerlei tekeningetjes, schema’s en genummerde plaatjes, maar enige instructie over hoe je de inktpatroon in de pocketbrush moet plaatsen ontbrak. Japans minpuntje?

Plaatsen van vulpatroon

Ik gokte dus maar een beetje op basis van vorm, hoewel ik in het verleden ook wel eens een inktpatroon volstrekt logisch achterste voren in een vulpen heb proberen te prakken met nogal wat inktvlekken als gevolg. Nu de punt van de pocketbrush nog steeds wit was, begin ik te twijfelen of ik de juiste kant had gekozen. Bij stiften helpt het wel eens om op de punt te drukken en dus deed ik dat bij deze ook voorzichtig.

Pikzwarte lijntjes met pocketbrush

Het duurde even, maar eindelijk kwam er een zwart lijntje in beeld. Na een minuut of 5 was de hele punt dan eindelijk zwart en kon ik beginnen. De eerste paar lijntjes waren niet erg vloeiend en ook niet helemaal zwart. Een beetje alsof je met een bijna lege stift aan het werk bent. Dit duurde echter niet lang. Al snel ging de pen zelf aan het werk. Absolutely magic. Zo pikzwart alsof het Oost-Indische inkt was. Letters die gedrukt leken en bovendien in een handschrift dat niet van mij leek te zijn.

Pocketbrush maakt vloeiende lijnen easy

Het beste resultaat krijg je door de pen rechtop te houden, waardoor het eruit ziet alsof je de pen een beetje krampachtig vast houdt, wat absoluut niet het geval is. Want schrijven en tekenen gaat als vanzelf. Mooie lange halen, krullen, van dik naar dun en dat zonder druk uit te oefenen. Het is net een kwast met het resultaat van een kalligrafie pen. Matura , Chiller en zelfs Brush Script verbleken hierbij. Voortaan schrijf je weer zelf je brieven. Leuk voor Valentijsdag!

Supersnel droog

Ook tekenen en schetsen ging heel goed. Wat bovendien opviel is dat de inkt zo droog is. Geen enkele vlek of veeg. Uiteraard was ik wel benieuwd wat er zou gebeuren als dit goedje in je kleren terecht kwam. Maar uiteindelijk heb ik dat maar niet getest. Ik weet voor 99% zeker dat deze inkt watervast is, dus niet uitwasbaar. Maar de kans dat je een vlek maakt, is nihil. Vanwege het flexibele puntje en het idee dat je aan het schilderen bent, zul je niet snel de dop vergeten.

Zuinig in gebruik

Zoals ik al zei, is de inkt zo snel droog dat je tijdens het tekenen geen last hebt van inktvlekken, laat staan dat het op je goeie goed terecht komt. Het patroon gaat ook niet snel leeg, al zou je anders verwachten wanneer je het mooie resultaat ziet. De inkt is vliegensvlug droog. Nog voor het einde van je lijn, streep, haal of krul is het begin alweer droog.

Dikke tien

De pocketbrush is mij heel erg goed bevallen en ik zou ‘m iedereen willen aanraden die zich bezig houdt met striptekeningen of sierschrift. Ben erg benieuwd hoe lang de vulling uiteindelijk meegaat. Maar aangezien er standaard twee vullingen meegeleverd worden, kan ik nog wel even vooruit met deze pocketbrush!


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →