Bulletjournaal

Geplaatst door Pim M. op

Bullet journaal

Bulletjournaal, secretaresse en creatieve uitlaatklep

Lijstjes maken, heb je daar ook zo een hekel aan? Nou ik wel. Zeker met het nieuwe jaar voor de deur, komen er heel wat lijstjes voorbij. Als ik alleen al aan lijstjes denk ik, word ik al een beetje gestrest. To-do lijstjes, bucketlists en boodschappenlijstjes, het zijn toch van die dingen waar ik niet echt blij van wordt. Helaas heeft mijn geheugen wel een steuntje nodig en kom ik ook nog eens altijd tijd te kort. Kwestie van noteren en plannen, maar hoe doe je dat zodat het leuk blijft?

Top 1000 aller tijden

Lijstjes kunnen natuurlijk ook heel leuk zijn, denk aan de top 1000 aller tijden en aan verlanglijstjes voor je verjaardag. Andere lijstjes die heel nuttig kunnen zijn, zijn lijstjes waarop je bijhoudt hoe het staat met je goede voornemens en persoonlijke doelen. Niets is meer stimulerend dan op te kunnen schrijven wat je al bereikt hebt. Nog persoonlijker worden lijstjes wanneer je bijvoorbeeld bij houdt waar je hebt gegeten, met wie je naar de film bent geweest of met wie je dat graag zou willen doen.

Leuke lijstjes zelf maken

Daarmee kom ik tot de punt van dit verhaal. Want wanneer je dan toch leuke lijstjes gaat maken dan wil je natuurlijk niet dat die zoek raken. De oplossing hiervoor is het bulletjournaal. Een soort van dagboek waarin je ook je lijstjes kunt opnemen, zelfs de beruchte, niet-zo-leuke to do lijstjes.

Agenda en dagboek ineen

Hiermee wordt je dagboek een soort van agenda en is tegelijkertijd je houvast in bange tijden. Die kun je kant- en klaar kopen, maar zelf maken is veel leuker. Met symbooltjes geef je taken, evenementen en notities aan. Die kun je verder zelf voorzien van extra symboliek, zoals bijvoorbeeld een ! bij goed ingevingen of * bij hoge prioriteit. Ook kun je natuurlijk verschillende kleuren gebruiken.

Creatief met stift

Met een potlood, liniaal en een paar stiften maak je je eigen persoonlijke assistent. Voorbeelden hiervan zijn voldoende te vinden op Google. Het leuke van zelf maken is dat je natuurlijk precies datgene gaat bijhouden wat voor jou belangrijk is. Uiteraard is het ook een manier om bij te houden hoe het gaat met persoonlijke doelen.

Gebruik je eigen lettertype

Misschien heb je van jezelf al een mooi handschrift, maar waarschijnlijk niet. Wie heeft er eigenlijk überhaupt nog wel eens in een pen in zijn of haar hand (behalve voor het boodschappen briefje dan)? Wanneer je een bullet journaal gaat maken loont het de moeite om jezelf een fraai lettertype aan te leren.

Of maak iets na

Heb je geen idee wat je mooi vindt, kijk dan gewoon bij de lettertypes op je computer en probeer er een aantal uit. Comic sans sens vind ik persoonlijk een leuk eigentijds lettertype, maar ook Verdana, Mistral, Curlz, Chiller of Bradley hand lenen zich goed als voorbeeld. Wil je gaan handletteren, dan is Algerian een goed lettertype om als voorbeeld te nemen voor grote hoofdletters.

Gebruik verschillende kleuren

Wil je je bulletjournaal overzichtelijk houden dan werk je liefst met verschillende kleuren. Omdat je zelf het ontwerp bepaald, ben je niet afhankelijk van de hoofdkleuren neon markers, maar kun je de lijstjes zelf een toepasselijke kleur geven. Houd je bijvoorbeeld ergens een lijstje met al je dates op Tinder bij, dan past daar uiteraard een rode stift prima bij. Kun je niet wachten om je eigen bulletjournaal 2018 te maken, kijk dan eens bij AmandaRachLee op Youtube:

 


Deel dit bericht← Ouder bericht Nieuwer bericht →